Saturday, September 1, 2012

Gebraden Kippenpoten

Ingredienten

Voor dit recept heb je nodig
  • 5 kippenbouten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kokosolie (kun je vervangen door boter)
  • 1 theelepel herbamare
  • 1 eetlepel kipkruiden


Bereiding

Marineer de kippenpootjes in de kruiden, hiervoor heb je geen olie nodig. Verhit een braadpan of een hoge koekenpan en doe hier de olijfolie en kokosolie in. Zorg ervoor dat de pan wel warm wordt maar niet te heet anders verbrand de olie. Vervolgens leg je de kip er in en bak je dit aan. De eerste 15 minuten kan dit wat hoger. Draai de boutjes om totdat je ziet dat er ze wat aangebakken zijn. Doe nu de deksel van de pan erop indien je deze hebt en laat de kip op een laag vuurtje braden. Hoe langer hoe beter maar als je ongeveer nog een uurtje de pan aan laat staan zul je gegarandeerd malse kip hebben dat van het bot afglijdt.
De kip kun je toevoegen aan salades, soepen maar is natuurlijk ook als tussendoortje te eten.






No comments:

Post a Comment