Friday, August 31, 2012

Rauwe chocolade swirl cheesecake

 Yummyyyyyy!!!


Ovenschaal (ongeveer) 22 bij 17 – 20 mini stukjes

Stap 1

Bodem

  • 120 gram pecannoten (of een mix van noten)
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop (kun je ook vervangen door 3 dadels)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • ½ theelepel vanille extract
  • ¼ theelepel zout
 

Bereiding

In een food processor de pecanoten verkruimelen. Niet te lang want anders krijg je pecanboter. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe.
De ovenschotel (of eventueel een plastic bakje dat ongeveer hetzelfde formaat heeft) bekleden met plastic folie. Het liefst twee lagen folie zodat je zeker weet dat je straks de cheesecake er goed uit krijgt. 
Verdeel de bodemmix over de schotel en druk het goed aan. Zet hem vervolgens ongeveer 10 minuten in de vriezer om hard te worden.

Stap 2

Vulling

  • 120 gram cashewnoten
    • Ongeveer een uur laten weken of eventueel warm water koken en dit er overheen gieten. Dan hoef je het slechts 15 min te weken
  • 180 gram gepelde courgette 
    • Dit klinkt vreemd maar geloof me het smaakt heerlijk
  • 2 1/2 eetlepels (50 ml) citroensap
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 60 gram agave
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout

Bereiding

Voeg alle ingredienten samen in je foodprocessor. Net zo lang mixen totdat alles heel romig en zacht. Je kunt altijd wat extra agave of ahornsiroop toevoegen mocht je het niet zoet genoeg vinden. Giet het mengsel over de afgekoelde bodem.



Stap 3

Chocoladesaus


  • 2 eetlepels (30gram) cacao poeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel kokosolie (vloeibaar)
  • 1 eetlepel hazelnotenpasta (optioneel, maar zorgt voor een soort nutella smaak) Je kunt ook hazelnoten licht roosteren en die fijn malen tot poeder als je geen hazelnotenpasta hebt)

Bereiding

Mix alle ingredienten tot het een geheel is.
Giet de saus in 3 stroken over de cheesecake vulling.
(zie afbeelding!!)








Ga vervolgens met een mes in tegengestelde richting van de stroken door het witte en bruine deel. Op die manier krijg je een soort hart vormige strepen op je cheesecake.



De cheesecake is nu klaar maar moet nog wel even opstijven in de vriezer. Minimaal 4 uur. Je kunt de cheesecake dan in kleine stukjes snijden zo groot je ze zelf wilt. Ik heb hem zelf in 20 stukken gesneden omdat het toch een mix is van koolhydraten en 'natuurlijkere' suiker. Ongeveer 150 kcal per stukje. Klinkt misschien veel maar laten we eerlijk zijn soms heb je gewoon zin in iets lekkers... dan kun je beter zoiets eten omdat hier nog allerlei goede stoffen in zitten (noten/courgette/cacao)

De cheesecake stukjes moeten wel in de vriezer bewaard worden want als je ze eruit haalt dan ontdooien ze snel en verliezen ze hun stevigheid. 


Indien je aan GOK doet: Dit kun je nemen in plaats van je fruit tijdens je koolhydraat uur.







 

No comments:

Post a Comment