Sunday, September 2, 2012

Rucola-Geitenkaas-Spek Salade

Ingrediƫnten

  • 50 gram rucolasla
  • 25 gram spekjes (gewogen na het bakken. Spek is gemakkelijk te vervangen door bijvoorbeeld gebraden kip)
  • 100 gram komkommer (in plakjes)
  • 40 gram avocado (1/3e)
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 40 gram zachte geitenkaas (hiervoor kun je ook feta gebruiken)
  • 10 gram walnotenolie (1 eetlepel) gemixt met wat zout, peper en paprikapoeder.






Bereiding

Zet een pannetje op een middelhoog vuur en bak de spekjes tot ze knapperig zijn. Je hoeft geen olie toe te voegen want er zit genoeg vet in het spek.
Breek de geitenkaas in kleinere stukjes en voeg dit toe aan de rucola. Vervolgens mix je in een apart schaaltje een eetlepel walnotenolie samen met wat kruiden zoals peper/zout/paprika poeder. Dit giet je over de rucola. De komkommer kun je gewoon met een kaasschaaf in plakjes schillen en dit op de rand van het bord leggen. In het midden komt de rucola mix. Als de spekjes klaar zijn leg je die bovenop de sla. Vervolgens schil je de avocado in kleine plakjes en leg je dit op de bovenkant van de sla (zie foto). Tot slot nog wat ongebrande pijnboompitten eroverheen strooien en je hebt een heerlijke salade.

No comments:

Post a Comment