Friday, January 4, 2013

Waarom geen suiker?


 


Voor de vertering van alle suikers, zowel natuurlijke als geraffineerd, is vitamine B-complex, calcium en magnesium nodig. Natuurlijke suikers, zoals granen, vruchten en groenten bevatten voldoende van deze belangrijke voedingsstoffen om het lichaam te helpen bij de vertering ervan. Geraffineerde suiker, zoals witte suiker verwijdert deze en vele andere kostbare vitaminen en mineralen. Het lichaam moet vitamine B-complex uit het zenuwstelsel en calcium/magnesium uit de botten gebruiken om deze geraffineerde suikers te verteren. Omdat witte suiker het zenuwstelsel berooft van vitamine B-Complex raken de zenuwen geïrriteerd. Dit is een van de redenen dat veel mensen osteoporose(botontkalking) krijgen.

Bron: Het genesis dieet van Gordon S. Tessler p. 19

Als dat niet genoeg is hieronder nog een lijst met 59 redenen:



.1. Kan het immuunsysteem onderdrukken.
2. Kan de mineralen in het lichaam verstoren.
3. Kan de hyperactiviteit, angstgevoelens, concentratieproblemen en kribbigheid bij kinderen veroorzaken.
4. Veroorzaakt een aanzienlijke stijging van de triglyceriden.
5. Draagt bij tot vermindering van het afweervermogen tegen bacteriele infecties.
6. Kan nierbeschadiging veroorzaken.
7. Vermindert hoge-dichtheid liproteinen.
8. Leidt tot chroomgebrek.
9. Leidt tot borst-, baarmoeder-, darm-, prostaat- en rectumkanker.
10. Verhoogt het deficientiepeil van glucose en insuline.11. Veroorzaakt kopergebrek.
12. Verstoort de absorptie van calcium en magnesium.
13. Verzwakt het gezichtsvermogen.
14. Verhoogt het peil van neurotransmitters, serotine genaamd.
15. Kan hypoglykemie veroorzaken.
16. Kan maagzuur veroorzaken.
17. Kan het adrenalinepeil verhogen bij kinderen.
18. Slechte absorptie komt vaak voor bij patienten met een functionele darmziekte.
19. Kan veroudering veroorzaken.
20. Kan leiden tot alcoholisme
.21. Kan tandbederf veroorzaken.
22. Draagt bij tot zwaarlijvigheid.
23. Verhoogt het risico van de ziekte van Crohn en van dikke-darmontsteking.
24. Kan veranderingen veroorzaken die vaak worden aangetroffen bij mensen met maagzweren of zweren in de twaalvingerige darm.
25. Kan artritis veroorzaken.
26. Kan astma veroorzaken.
27. Kan Candida albicans (gistinfecties) veroorzaken.
28. Kan galstenen veroorzaken.
29. Kan hartziekten veroorzaken.
30. Kan blindedarmontsteking veroorzaken
.31. Kan multiple sclerose veroorzaken.
32. Kan aambeien veroorzaken.
33. Kan spataderen veroorzaken.
34. Kan de glucose- en insulinereactie verhogen bij gebruikers van orale voorbehoedsmiddelen.
35. Kan leiden tot periodontale ziekte.
36. Kan bijdrage tot osteoporose.
37. Draagt bij tot speekselzuur.
38. Kan een vermindering van insuline-sentiviteit veroorzaken.
39. Leidt tot verminderde glucose-intolerantie.
40. Kan groeihormonen verminderen.41. Kan het cholesterolpeil verhogen.
42. Kan de systolische bloeddruk verhogen.
43. Kan slaperigheid en verminderde activiteit veroorzaken bij kinderen.
44. Kan migraine veroorzaken.
45. Kan de absorptie van proteine verstoren.
46. Veroorzaakt voedselallergieen.
47. Kan bijdrage tot diabetes.
48. Kan toxemie veroorzaken tijdens de zwangerschap.
49. Kan bijdrage tot eczeem bij kinderen.
50. Kan cardiovasculaire ziekte veroorzaken.
51. Kan de structuur van DNA beschadigen.
52. Kan de structuur van proteine wijzigen.
53. Kan onze huid verouderen door verandering van de collageenstructuur.
54. Kan staar veroorzaken.
55. Kan longemfyseem veroorzaken.
56. Kan arteriosclerose veroorzaken.
57. Kan een verhoging van lage-dichtheid proteine (LDL) veroorzaken.
58. Kan vrije radicalen veroorzaken in de bloedstroom.
59. Vermindert het functioneren van enzymen*

(bron:smulweb)

No comments:

Post a Comment